Klonowe latte, cynamonowe cappuccino czy wiśniowe latte?

Sphinx Restauracje proponują swoim gościom, ceniącym oryginalne połączenia kaw, trzy intrygujące propozycje. Kompozycja smaków i aromatów kaw zainspirowana została zimowo-świąteczną porą. Do ich przygotowania wykorzystywana jest mieszanka ziaren kawy Julius Meinl Bar Selezione.

Klienci restauracji Sphinx zamawiając „Wiśniowe latte” będą mogli spróbować połączenia słodkiej i lekko kwaskowej konfitury wiśniowej z aromatyczną kawą. Ta propozycja tworzy doskonałą równowagę smaków, którą uzupełnia bita śmietana posypana tartą skórką pomarańczy i wiórkami czekolady. Z kolei nawiązujące do świąt cynamonowe cappuccino zawiera spienione mleko z dodatkiem cynamonu nadającego niepowtarzalny aromat kawie. Całość dopełnia sos czekoladowy. Trzecia nowość – klonowe latte – to połączenie klasycznego latte macchiato z syropem klonowym i tartą skórką pomarańczy idealnie wpisujące się w świąteczną atmosferę.

Rozsmakuj się i pokochaj!