W restauracjach Sphinx dla naszych gości przygotowaliśmy nową sezonową wkładkę – „Bób, cytryny i szparagi”. Pojawiło się w niej pięć dań inspirowanych bliskowschodnimi pomysłami Samar Khanafer, m.in. cytrynowy krem z brokułów, sataye z kurczaka z granatem, bruschetta z bobem czy stek ze szparagami.

Nasza najnowsza oferta to wysokiej jakości, starannie dobrane sezonowe smaki. Na początek proponujemy bruschettę z bobem, czyli wyrazistą pastę z bobu przełamaną nutą cytryny i mięty, która podawana jest na grillowanym pieczywie w towarzystwie dojrzewającej szynki. Kolejną nowością jest delikatny, ale sycący cytrynowy krem z brokułów ze skórką z cytryny i śmietaną, posypany prażonymi migdałowymi płatkami.

Nowe składniki będą mogli Państwo znaleźć także w daniach głównych. W sezonowej wkładce pojawiło się spaghetti z bobem – lekki, oprószony parmezanem makaron w maślano-cytrynowym sosie z młodym bobem i grillowaną szynką dojrzewającą. Dla miłośników mięs mamy zaś steka z angusa z grillowanymi szparagami okraszonymi świeżymi ziołami i sokiem z cytryny oraz pieczarkami, podawanego z frytkami, sosem i masłem do wyboru. Na naszych klientów czekają też sataye z kurczaka marynowane w słodko-kwaśnej melasie z granatów, nadającej potrawom bliskowschodni charakter, które serwowane są z frytkami, ziarenkami granatu, sałatką wegetariańską i sosem jogurtowo-miętowym.

Zapraszamy do spróbowania nowych dań w restauracjach Sphinx!

Lista restauracji, w których dostępna jest nowa oferta znajduje się tutaj.