Sandacz z salsefią, kaczka w pomarańczach czy grzanki bacy – to tylko niektóre z sześciu propozycji dań restauracji Sphinx zawartych w nowej wkładce do menu „Bohaterowie zimy”. Z oferty inspirowanej sezonowymi produktami można skorzystać do 24 lutego.

Z wkładki „Bohaterowie zimy” w lokalach Sphinx można zamówić sandacza podawanego z salsefią oraz sosem winno-porowym bądź kaczkę w sosie pomarańczowym, serwowaną z kapustą modrą i chrupiącymi plackami rösti. Ponadto dostępny jest soczysty stek z rostbefu z polskiej wołowiny, podawany z pieczonym ziemniakiem z masłem czosnkowym oraz pikantnym sosem z pomidorów. W nowej karcie dań znajdują się także grzanki bacy stanowiące smaczne połączenie sera wędzonego, bekonu, żurawiny i pieczywa. Nie zabrakło także aromatycznego kremu zimowego z imbirem oraz cebulowych krążków z sosem do wyboru. Dodatkowo w ofercie pojawia się grzane wino z pomarańczą i goździkami.

Zapraszamy do spróbowania naszych sezonowych dań, które doskonale rozgrzeją i dostarczą energii w zimowe dni!