Gorąca czekolada, mus czekoladowo-gruszkowy lub czekoladowo-tropikalny – to wybrane propozycje, jakie pojawiły się po raz pierwszy w restauracjach Sphinx w nowym „Sphinx Café”. Deserowa karta z nowościami dostępna jest we wszystkich lokalach naszej sieci w Polsce.

- W ramach najnowszej odsłony Sphinx Café dla gości przygotowaliśmy kilka propozycji w oparciu o oryginalną, gorzką czekoladę. W związku z tym, że powszechnie znana jest ze swoich poprawiających nastrój właściwości, szczególnie w okresie jesienno-zimowym nie mogło zabraknąć jej w naszym menu. Zachęcamy więc do próbowania naszych czekoladowych nowości – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.

Z najnowszych propozycji „Sphinx Café” zamówić można czekoladę przygotowywaną w tradycyjny sposób z oryginalnej gorzkiej czekolady, podawaną na gorąco z bitą śmietaną i posypaną wiórkami czekoladowymi. Deser ten dostępny jest również w wersji z purée z gruszek oraz bitą śmietaną. Ponadto na klientów czekają też serwowane na zimno musy. Do wyboru są aksamitny mus czekoladowy z bitą śmietaną, a także czekoladowo-tropikalny i czekoladowo-gruszkowy, czyli delikatne połączenie aromatycznej gorzkiej czekolady z owocowym, tropikalnym purée bądź purée z gruszek, również podawane z bitą śmietaną. Wśród nowości po raz pierwszy pojawił się też delikatny sernik z cząstkami brzoskwiń.

Gorąco zapraszamy do restauracji Sphinx na rozpływające się w ustach słodkości!