W restauracjach Sphinx na wiosnę wprowadziliśmy nową sezonową wkładkę „Dukkah, groszek i szparagi”. Oferta obejmuje sześć nowości przygotowanych w oparciu o autorskie przepisy Samar Khanafer, m.in. kurczak w mieszance przypraw dukkah, krem z zielonego groszku z miętą czy dania z sezonowymi szparagami – stek i libańskie chlebki.

Na przystawkę oferujemy gościom zestaw dwóch świeżo wypiekanych libańskich chlebków: jeden ze szparagami, serem i za’tarem – arabską mieszanką przypraw, a drugi z tymi samymi składnikami i szynką parmeńską, podawane z sosem do wyboru. Wśród nowości nie zabrakło zupy kremu z zielonego groszku ze świeżą miętą i łezką śmietany. Miłośnicy mięs również wiosną znajdą u nas coś dla siebie. Do wyboru jest kurczak w dukkah – orientalnej mieszance orzechów, sezamu i aromatycznych przypraw, podawany z sałatką, frytkami i sosem jogurtowo-miętowym albo stek w towarzystwie sezonowych, grillowanych szparagów z dodatkiem pieczarek, serwowany z frytkami i wybranym sosem. Nowością w karcie Sphinx są dania w ostrzejszym wydaniu jak żeberka z ostrym sosem BBQ, frytkami i sałatką colesław, a także lekko ostre spaghetti z krewetkami na winie, z pietruszką, czosnkiem i chili.

Czekamy na Państwa z naszymi nowymi propozycjami!

Lista restauracji, w których dostępna jest nowa oferta, znajduje się na stronie www.sphinx.pl.