Sieć restauracji Sphinx rozpoczęła „Festiwal Shoarmy”. W menu znalazły się cztery nowe odsłony naszego dania zainspirowane kuchnią indyjską, meksykańską, góralską i orientalną, a także specjalna Shoarma Festiwalowa, będąca połączeniem dwóch z czterech nowych smaków shoarmy.

„Festiwal Shoarmy” to zabawa z naszym najpopularniejszym daniem – drobiową lub wieprzową shoarmą, jednak przygotowaną zupełnie inaczej niż dotychczas. Shoarma Mexico rozpala apetyt dzięki połączeniu ostrych przypraw, papryki, kukurydzy, cebuli, fasoli i wieprzowiny. Delikatna, drobiowa Shoarma Korma rozpływa się w ustach w towarzystwie ciecierzycy, kolendry i płatków migdałowych w kremowym sosie korma. Smak Shoarmy Orientalnej przywodzi na myśl daleką Azję ze względu na kurczaka z papryką, grzyby mun oraz pędy bambusa w sosie słodko-pikantnym. Najkrótszą, ale równie pyszną podróż można odbyć jedząc swojską Shoarmę Góralską, na którą składają się paski z polędwiczki wieprzowej zapieczone serem góralskim i żurawiną. Każde z dań serwujemy z dedykowanymi dodatkami i surówkami.

Spośród wielu apetycznych propozycji trudno zdecydować się tylko na jedną, dlatego w naszej ofercie znalazła się również Shoarma Festiwalowa – składają się na nią dwie dowolnie wybrane shoarmy z „Festiwalu Shoarmy” w mniejszej gramaturze, a także frytki, bułka pita, kultowy sos oraz surówka. Do każdej z pięciu propozycji nasi goście mogą domówić 1,5 l dzban napoju gazowanego Pepsi w atrakcyjnej cenie 19 zł.

Zapraszamy do restauracji Sphinx na kulinarne nowości!

Lista restauracji, w których dostępna jest nowa oferta znajduje się tutaj.