W restauracjach Sphinx wprowadziliśmy nową wkładkę do menu pod hasłem „Letnia Fiesta”. Wśród sezonowych dań znalazły się m.in. bułgarski chłodnik, shoarma z kurkami, burger z sosem mango oraz stek z krewetkami w harrisie.

Letnia Fiesta Sphinx
„Letnia Fiesta” powstała w oparciu o świeże, sezonowe produkty i kulinarne trendy. Na początek goście mogą zamówić tarator – lekki chłodnik bułgarski przygotowany na bazie delikatnego jogurtu z dodatkiem świeżego ogórka, czosnku, koperku oraz orzechów włoskich oraz zestaw dwóch libańskich chlebków manouche: jeden z serem, smażonymi kurkami z cebulą i koperkiem, a drugi z serem, rukolą i szynką dojrzewającą, podawane z sosem jogurtowo – miętowym. Nie zabrakło też kultowej shoarmy w letniej odsłonie – z kurkami w sosie śmietanowym, serwowanej z półksiężycami w ziołach, sałatką wegetariańską, bułką pita i sosem do wyboru. Klienci mogą zasmakować też owoców morza w spaghetti z krewetkami na winie z dodatkiem aromatycznej pietruszki, czosnku i pomidorów koktajlowych oprószonych parmezanem. W „Letniej Fieście” pojawiły się też nieoczywiste połączenia smaków, jak burger wołowy z sosem mango i frytkami stekowymi oraz żeberka w ostrym sosie BBQ z sambalem i nutą imbiru, z ziemniakiem w mundurku w maśle czosnkowym, podawane z surówką colesław. Dla miłośników steków przygotowano prawdziwą ucztę smaków. Nasi goście mają do wyboru rostbef wołowy ze smażonymi kurkami z cebulą, frytkami stekowymi oraz masłem i sosem, a także beef orient steak, czyli stek z angusa z krewetkami w harissie i grillowanymi plastrami boczku serwowany z półksiężycami w ziołach, sałatką wegetariańską, masłem oraz sosem. W menu znalazł się również stek z antrykotu z frytkami stekowymi, sałatką grecką oraz masłem i sosem do wyboru. Nowością w karcie jest też bezalkoholowe białe piwo pszeniczne Żywiec.

Wybrane danie dostępne są również w dostawie za pośrednictwem portalu www.smacznieiszybko.pl

Zapraszamy na „Letnią Fiestę” w restauracjach Sphinx.