W restauracjach Sphinx, sieci zarządzanej przez Sfinks Polska, dostępne jest najnowsze lifestylowe Menu Sphinx w zmienionym, większym formacie. Na okładce gości Charles Daigneault, który zdobył popularność dzięki programowi MasterChef. Ten mieszkający w Polsce Kanadyjczyk w wywiadzie opowiada o swoim życiu oraz o doświadczeniach i planach związanych z gotowaniem. W nowym Menu Sphinx nie brakuje również porad kulinarnych, inspirujących przepisów i aktualności z sieci restauracji.

- Wiosenne Menu Sphinx, które obecnie przekazujemy gościom naszych restauracji, otrzymało nową szatę – wydane zostało w większym formacie, jeszcze bardziej przyjaznym do czytania, a zarazem umożliwiającym atrakcyjną prezentację zdjęć, wywiadów, a także karty dań. Aktualna odsłona zawiera ciekawe porady dietetyczne, pomysłowe przepisy na wiosenne grillowanie czy też informacje o kierunkach zmian w naszych restauracjach. Lektura Menu Sphinx umili czas klientom w oczekiwaniu na zamówione danie, a zabrane do domu pozwoli zarówno na chwilę relaksu, jak również będzie doskonałą inspiracją do wypróbowania nowych potraw we własnej kuchni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

W najnowszym Menu Sphinx, obok propozycji dań i napojów dostępnych w restauracjach Sphinx, nie brakuje apetycznych przepisów. Wśród nich znajduje się receptura na duszoną wołowinę autorstwa Charlesa Daigneaulta, jak również przepisy na grillowe przysmaki takie jak burger, pikantny szaszłyk z wołowiną czy warzywa i owoce z grilla. Można się także dowiedzieć, jak powstał pomysł na danie „Kurczę z kieszonką”, które znalazło się w najnowszej, wiosennej wkładce sezonowej, zgłębić wiedzę o stekach – ich rodzajach oraz pochodzeniu. Sięgając po Menu Sphinx można również przeczytać o nietypowych umiejętnościach pracowników restauracji, nowych lokalach w sieci, zwycięzcach loterii „Sezon na Sphinxa”, a także o tym, co warto zobaczyć w kinie w najbliższych miesiącach. Ponadto znajdują się tu cenne porady dietetyczne pomagające wiosną zadbać o linię.