„Krem z pieczonej papryki”, „Quesadilla z Shoarmą”, „Sałata z serem halloumi”, „Shoarma zapiekana z pieczarkami” i „Polędwiczka z kurkami” to wyjątkowe propozycje, jakie czekają na Państwa w nowej wkładce „Gwiazdy Sezonu IV”. Jako „Goście Specjalni” pojawiają się w niej tym razem trzy steki z australijskiej, argentyńskiej i polskiej wołowiny. Zachęcamy również do wypróbowania orzeźwiających napojów, idealnych na przełom lata i jesieni. Oferta obowiązuje w całej sieci do 13 października br.

W najnowszej wkładce nie brakuje wczesnojesiennych akcentów. Znajdują się w niej lekko pikantny „Krem z pieczonej papryki” serwowany z łezką śmietany i chipsem z boczku, „Quesadilla z Shoarmą” – zapiekane tortille z Shoarmą delikatną, serem, cukinią, papryką i ostrym sosem oraz „Sałata z serem halloumi”, czyli oryginalny cypryjski ser halloumi podawany na liściach świeżego szpinaku, z pomidorkami koktajlowymi, rukolą, prażonym słonecznikiem i aromatycznym dressingiem na bazie kremu balsamicznego i miodu. Do wyboru są również „Shoarma zapiekana z pieczarkami” – Shoarma delikatna, zapieczona serem i pieczarkami z cebulą, serwowana z frytkami lub ryżem oraz zestawem surówek, bułką pita i trzema sosami, a także „Polędwiczka z kurkami” – plastry polędwiczki wieprzowej smażone z rozmarynem, podawane z kurkami w śmietanie i ziemniakiem w mundurku z aromatycznym masłem rozmarynowym. Dodatkowo czekają na Państwa orzeźwiające napoje przygotowane na bazie wina i owoców.

„Gośćmi Specjalnymi” najnowszej oferty są trzy steki z delikatnej sezonowanej wołowiny. „Stek argentyński z sosem chimichurri” z argentyńskiego angusa serwowany jest ze złocistymi talarkami, sałatką wegetariańską oraz oryginalnym sosem chimichurri. „Stek australijski z chutney’em z wiśni” to wykrawany z łopatki stek z australijskiego angusa, podawany z chrupiącymi cząstkami ziemniaka, sałatką wegetariańską oraz słodko-pikantnym chutney’em wiśniowym. Ostatnia propozycja – z polskiej wołowiny – to „Stek tomahawk z sosem BBQ”, czyli stek z antrykotu z kością, podawany z ziemniakiem w mundurku z masłem rozmarynowym. Dodatkowo do każdego dania z wkładki można domówić ziemniaka w mundurku z masłem rozmarynowym lub sos kurkowy. Na grupy przyjaciół czeka także menu degustacyjne, w skład którego wchodzą wszystkie trzy steki dostępne w najnowszej wkładce wraz z sosami i dodatkami do wyboru.

Serdecznie zapraszamy!