W restauracjach Sphinx na naszych klientów czeka nowe menu. Wraz z nową szatą graficzną w karcie dań pojawiły się kulinarne nowości, takie jak przystawki w postaci świeżo wypiekanych libańskich chlebków, a także sataye z kurczaka i szaszłyki z karkówki czy nowe desery i wina. W menu znalazła się sekcja Fit i Vege przygotowana dla miłośników lekkiej kuchni oraz wegetarian. Nie zabrakło również atrakcyjnych dodatków jak ryż jaśminowy czy sakiewka grillowanych warzyw.

Wśród naszych nowości znalazły się przystawki, które sprawdzą się podczas wyjść z przyjaciółmi. Są to m.in. wypiekane na miejscu libańskie chlebki z wołowiną lub z serem i za’atarem. Dla wegetarian przygotowaliśmy burgera z falafelem w towarzystwie hummusu, grillowanych warzyw i sałaty, którego podajemy w świeżo wypiekanej bułce z sezamem oraz z sałatką curry.

Dania, które od dawna znajdowały się w ofercie zostaną zaprezentowane w nowej formie. Karkówka oraz pierś z kurczaka będą podawane w postaci szaszłyków i satayów, a steki będą serwowane na specjalnych kamiennych tacach. Oprócz tego w menu znalazły się przygotowane według naszej nowej receptury surówki: z buraczków, kapusty z curry oraz coleslaw. Z dodatków pojawiły się też pikantna harissa – ostry sos z papryką chilli i czosnkiem, ryż jaśminowy, a także ryż arabski, który może towarzyszyć kultowej shoarmie. W nowym menu każdy będzie mógł skorzystać z szerokiego wyboru dodatków.

W karcie można znaleźć również nowe desery – czekają na Państwa biała czekolada z delikatnym serkiem mascarpone pod malinowym musem i czekoladowymi lodami oraz podawane na ciepło brownie z gruszką i bitą śmietaną. Nie zabrakło też nowych propozycji win, które powstały we współpracy z Faktorią Win.