Krem z dyni, kurczak w cydrze, stek z pieczonymi ziemniakami – to tylko niektóre propozycje „Nowości na dobrą rozgrzewkę”. W najnowszej jesiennej wkładce do menu klienci restauracji Sphinx znajdą pięć wyśmienitych dań, w których nie brakuje smacznych i zdrowych sezonowych produktów. Z oferty można skorzystać we wszystkich lokalach sieci do 22 grudnia.

Potrawy z menu „Nowości na dobrą rozgrzewkę” to idealna propozycja na chłodniejsze i deszczowe dni. W ofercie znajduje się filet z kurczaka przygotowany w sosie śliwkowo-morelowym z cydrem serwowany z purée z dyni – warzywa bogatego w witaminy i minerały. Dlatego wśród nowości restauracji Sphinx nie mogło zabraknąć również kremu z dyni z rozgrzewającym imbirem, którego smak dopełnia chrupiący bekon i dodatek tartej skórki z pomarańczy. Ponadto zamówić można znakomity stek brazylijski – po raz pierwszy serwowany w naszej sieci – podawany z wyśmienitym sosem chimichurri oraz pieczonym ziemniakiem i masłem czosnkowym. Z kolei konkurencję dla tradycyjnych frytek w najnowszej wkładce do menu tworzą lekko słodkie bataty w aromatycznych przyprawach. W naszych lokalach oferowane są także lubiane podgrzybki w śmietanie w ziemniaczanych łódeczkach z sałatką wegetariańską.

Długie wieczory sprzyjają spędzaniu czasu ze znajomymi. Dlatego też, szczególnie gorąco zapraszamy do wspólnego odwiedzania naszych restauracji i spróbowania rozgrzewających dań!