Sieci restauracji Sphinx poświęcony został odcinek nowego telewizyjnego programu pod tytułem „Kryptonim szef” nadawanego na antenie TVP1. Wystąpił w nim Sylwester Cacek, prezes spółki Sfinks Polska, zarządzającej siecią Sphinx, który pracował incognito na różnych stanowiskach w wybranych lokalach.

Wcielając się w rolę pracownika restauracji, Sylwester Cacek mógł poznać „od podszewki” rozmaite wyzwania, z jakimi na co dzień mierzy się personel. Jednocześnie podczas nagrywania programu prezes miał okazję współpracować z załogą wybranych lokali Sphinx oraz nawiązać bliższe relacje z kilkoma osobami. Spośród nich wyłonił tych, którzy z pasją i zaangażowaniem podchodzą do swoich obowiązków. W nagrodę jeden z kelnerów z Wrocławia otrzymał m.in. awans na stanowisko managera restauracji oraz dodatkowo firma sfinansuje mu naukę na studiach. Dla dwójki kucharzy z restauracji w Krakowie przewidziano wycieczkę do Włoch połączoną z warsztatami kulinarnymi, a ponadto jedna z tych osób otrzymała nominację do Akademii Kulinarnej Sphinxa. Wśród wyróżnionych znalazł się również debiutujący w roli restauratora w Częstochowie dotychczasowy manager lokalu, dla którego przygotowano dodatkowy budżet na promocję jego restauracji.

„Kryptonim szef” zrealizowany został na podstawie powstałego w Wielkiej Brytanii reality-show pod tytułem „Undercover Boss”. Formuła programu polega na tym, że szefowie dużych firm zatrudniają się pod przykrywką w swoich organizacjach. Mogą dzięki temu zrozumieć od środka, w jaki sposób ich firmy funkcjonują, poznać potrzeby swoich pracowników, a nawet wyłonić najlepszych. Program doczekał się własnych produkcji w wielu krajach, m.in. w Australii, Kanadzie, Francji, Niemczech, Norwegii, ale też we Włoszech i w USA.

Powtórki odcinka z udziałem Sylwestra Cacka i restauracji Sphinx będzie można obejrzeć na antenie TVP1 w niedzielę, 13 września o godz. 12.50 oraz w internecie na http://vod.tvp.pl/audycje/rozrywka/kryptonim-szef/wideo/09092015/21298440

Zapraszamy przed ekrany telewizorów! Miłego oglądania!