„Orzeźwiamy ze smakiem” to najnowsza sezonowa propozycja deserów i napojów restauracji Sphinx. Oferta zawiera cztery wiosenne nowości deserowe – truskawkowe verrine, sułtańską gruszkę, panna cottę z musem truskawkowym oraz vanilla ice coffe. Z kolei do picia restauracje Sphinx proponują lemoniadę cytrynową, zieloną mrożoną herbatę oraz hiszpański napój – sangrię białą lub czerwoną. Oferta dostępna jest w lokalach sieci Sphinx w całej Polsce.

W ramach „Orzeźwienia ze smakiem” restauracje Sphinx proponują lekki włoski deser z musem truskawkowym – panna cotta. Na uwagę zasługuje również truskawkowe verrine, czyli czekolada z gałką lodów waniliowych w musie z truskawek. Z myślą o wielbicielach kawy przygotowano espresso z mlekiem, gałką lodów waniliowych, sosem czekoladowym i bitą śmietaną pod nazwą vanilla ice coffee. Smakiem zachwyca też sułtańska gruszka, będąca kompozycją lodów czekoladowo – waniliowych, soczystej gruszki, rodzynek nasączonych białym winem i bitej śmietany, oprószona wiórkami czekolady.

Z kolei wśród sezonowych napojów oferowana jest orzeźwiająca lemoniada ze świeżą miętą oraz zielona herbata z dodatkiem syropu z kwiatu czarnego bzu, limonki i lodu. Ponadto klientom serwowana jest sangria biała i czerwona, czyli hiszpański napój przygotowany na bazie białego lub czerwonego wina oraz soków owocowych, podawany z cząstkami pomarańczy.

Serdecznie zapraszamy na orzeźwiające chwile w restauracjach Sphinx!