Aromatyczne propozycje kulinarne na bazie bazylii i mięty wprowadza Sphinx w ramach cyklu „Nowości ze smakiem”. W ofercie znajduje się sześć dań, w tym krem z groszku z miętą żeberka miętowo-miodowe czy też stek limousine oraz karkówka miodowo– musztardowa z dressingiem bazyliowym. Co więcej smak mięty pojawia się również w napojach z. „Nowości ze smakiem bazylii i mięty” dostępne są do 27 czerwca br. we wszystkich restauracjach Sphinx.

W nowej ofercie na uwagę zasługują grillowane żeberka wieprzowe w marynacie na bazie mięty i miodu, podawane z sałatką colesław oraz ziemniakiem w mundurku. Smakiem zachwyca także stek limousine serwowany z cząstkami ziemniaka w ziołach, warzywami grillowanymi oraz dressingiem bazyliowym. Dressingiem tym jest również skropiona orzeźwiająca sałatka z pomarańczą, ogórkiem, oliwkami i miętą, podawana do grillowanej karkówki w marynacie miodowo- musztardowej z frytkami stekowymi. Warto skusić się też na sałatkę Sphinxa z delikatną shoarmą, podawaną na mieszance kruchych sałat z dodatkiem rzodkiewki, grillowanej cukinii oraz brokułów wraz z sosem jogurtowo-miętowym. Ponadto klienci mogą zamówić orzeźwiający krem z zielonego groszku ze świeżą miętą i śmietaną. Ofertę dopełniają zielone szparagi smażone na maśle z klasycznym sosem holenderskim.

Wśród propozycji napojów również dominuje miętowa nuta. Można ją poczuć w orzeźwiającym koktajlu Hugo na bazie Prosecco, podawanym z limonką i syropem z kwiatu czarnego bzu, jak również w Pepsi Green czy w bezalkoholowym piwie Lech.

Zapraszamy na nasze miętowo-bazyliowe nowości!