miniatura

Dynia, burak, żurawina, jarmuż i ser góralski – to nuty smakowe z jesienno-zimowej oferty, która jest już dostępna w restauracjach Sphinx. Tworzy ją sześć dań inspirowanych sezonowymi smakami oraz dwa napoje. Nasze najnowsze propozycje czerpią z bogactwa jesiennych zbiorów, by rozgrzewać i dodawać energii.

Na dobry początek polecamy aromatyczne „Grzanki bacy” z góralskim serem i żurawiną lub rozgrzewającą zupę krem z dyni z chrupiącym bekonem. Po zaostrzeniu apetytu wielbiciele shoarmy mogą spróbować „Shoarmy góralskej”. Są to paski polędwiczki wieprzowej zapieczone z góralskim serem, które serwujemy z żurawiną, sałatką wegetariańską i cząstkami ziemniaka w ziołach. Do shoarmy tradycyjnie dodajemy też świeżo wypiekaną bułkę pita oraz trzy kultowe sosy. Naszą kolejną propozycją jest stek z urugwajskiego hereforda z jarmużem, przyprawionym czosnkiem i cebulką, podawany z cząstkami ziemniaka w ziołach. W naszej najnowszej ofercie nie zabrakło również lżejszych dań, jak miruna z kuskusem z dodatkiem buraczków podawana z sosem jogurtowo-miętowym lub sałata z wątróbką drobiową w sosie na bazie czarnych porzeczek i jabłka. Uzupełnieniem oferty są dwa napoje – „Pepsi Green”, czyli pepsi z limonką i miętą oraz piwo Książęce Golden Ale. Nowości można spróbować we wszystkich naszych restauracjach do 23 stycznia 2017 r.

Ciepłe, sycące dania inspirowane produktami aktualnego sezonu smakują najlepiej, gdy pogoda nie rozpieszcza. Zapraszamy gorąco do naszych restauracji!