„Kurki, rzepa i daktyle” to hasło promujące nasze najnowsze propozycje na lato przygotowane we współpracy z Samar Khanafer. Oferta obejmuje sześć nowości, wśród których znalazły się dania z sezonowymi kurkami, idealny na lato chłodnik z dodatkiem marynowanej rzepy czy żeberka w daktylowym sosie BBQ.

Najnowsza wkładka „Kurki, rzepa i daktyle” łączy klasyczną sezonową kuchnię i znane smaki w nieoczywiste zestawienia. Idealny na upały, orzeźwiający chłodnik podajemy w restauracjach Sphinx ze świeżym ogórkiem, rzodkiewką i marynowaną rzepą z dodatkiem mięty, kopru i szczypiorku, posypanego serem fetina. Dla naszych klientów przygotowaliśmy też popularny przysmak z wakacyjnego rusztu, czyli grillowane żeberka, ale w nowej orientalnej odsłonie – w daktylowym sosie BBQ na bazie whiskey, z frytkami stekowymi, sałatką colesław oraz kultowym sosem do wyboru. Wśród letnich propozycji nie mogło zabraknąć świeżych, aromatycznych kurek, które teraz – w sezonie – smakują najlepiej. Na przystawkę proponujemy bruschettę z kurkami i kremowym kozim serem, posypaną świeżym koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem. Z mięsnych propozycji mamy delikatną grillowaną pierś z kurczaka w towarzystwie kurek w sosie śmietanowym, podawaną z cząstkami ziemniaka i rukolą z pomidorkami koktajlowymi, a także stek z angusa, którego serwujemy z grillowanymi kurkami, aromatycznym rozmarynem, półksiężycami z ziemniaków i sosem do wyboru. Co więcej, do każdego dania z oferty można też domówić porcję sezonowych kurek w śmietanie. Dla wielbicieli makaronów na lato przygotowaliśmy z kolei lekkie spaghetti z krewetkami na białym winie ze świeżo tartym parmezanem i natką pietruszki.

Zapraszamy do spróbowania naszych sezonowych nowości w restauracjach Sphinx!

Lista restauracji, w których dostępna jest oferta znajduje się tutaj:

http://www.sphinx.pl/wp-content/uploads/2018/07/Lista_restauracji_z_oferta_Kurki_rzepa_-i_daktyle.pdf