Plejada nowych dań czeka w restauracjach Sphinx w najnowszej sezonowej ofercie pod hasłem „Gwiazdy sezonu – Kulinarne Superprodukcje”. We wkładce do menu pojawiło się sześć wyjątkowych propozycji, jak hummus, krem selerowy z nutą truflową, łosoś z bukietem zielonych warzyw, sałata z wątróbką w porzeczkach, polędwiczki w żurawinie czy deser „Sekret Orientu”. Jako „Goście Specjalni” w nowej wkładce występują trzy wyborne steki z polskiej wołowiny: polędwicy, rostbefu i antrykotu. Oferta będzie dostępna do 28 kwietnia.

Restauracje Sphinx w tym roku świętują 20. urodziny. Z myślą o jubileuszu będą przygotowywane sezonowe wkładki pod hasłem „Gwiazdy Sezonu”, zaskakujące klientów kulinarnymi propozycjami. Znajdą się w nich zarówno przekąski, dania główne, desery jak i napoje, a wszystkie doskonale pasujące do danej pory roku i zainspirowane sezonowymi oraz modnymi składnikami. Specjalna oferta czeka na znawców i wielbicieli steków z wołowiny. W ramach każdej odsłony „Gwiazd Sezonu” zaprezentowani zostaną „Goście Specjalni”, czyli pysznie przyrządzone steki z różnych rodzajów wołowiny.

W ramach nowej wkładki goście mają do wyboru: steka z polędwicy podawanego z marmoladą z czerwonej cebuli na winie oraz złocistymi talarkami, steka z rostbefu serwowanego z chrupiącymi krążkami cebulowymi i sosem ostrym oraz Tomahawk XXXL – steka z antrykotu z kością, wraz z ziemniakiem w mundurku z masłem czosnkowym i sosem barbecue. Prawdziwi miłośnicy wołowiny korzystając z menu degustacyjnego będą mogli dodatkowo spróbować wszystkich trzech steków z dwoma wybranymi dodatkami i trzema sosami w atrakcyjnej cenie.

Ponadto w nowej ofercie pojawiła się delikatna zupa-krem z selera z aromatyczną nutą truflową oraz prażonymi orzechami. Doskonałą przekąską jest także tradycyjny hummus przygotowany według oryginalnej libańskiej receptury, podawany z dwoma świeżo wypiekanymi bułkami pita. Warto spróbować również delikatnej wątróbki drobiowej w sosie na bazie porzeczek i jabłek, serwowanej na mieszance kruchych sałat. W nowej ofercie znalazł się też grillowany łosoś na wiosnę z mieszanką zielonych warzyw oraz delikatnym sosem tzatziki. Nie zabrakło także polędwiczki wieprzowej, zapieczonej serem góralskim, serwowanej z sosem żurawinowo-miodowym oraz cząstkami ziemniaka w przyprawach. Na deser proponowany jest „Sekret Orientu” inspirowany turecką baklawą. Pod tą nazwą kryje się podawany na ciepło pasternak w miodzie, posypany prażonymi orzechami włoskimi i pistacjami.

Przyjdź i poznaj nasze Gwiazdy Sezonu! Zapraszamy!