Sphinx zaprasza na lody rzemieślnicze
Jako pierwsza duża sieć restauracyjna w Polsce wprowadziliśmy do oferty lody rzemieślnicze. Na gości czekają nie tylko tradycyjne smaki jak wanilia, czekolada czy truskawka, ale też prawdziwe tegoroczne hity – sorbet mango i słony karmel. Desery oparte na całkowicie naturalnych wyrobach z manufaktury lodów Jednorożek są dostępne we wszystkich restauracjach Sphinx.

W deserach wykorzystujemy lody rzemieślnicze wytwarzane tradycyjnymi metodami i z najwyższej jakości składników, m.in. mleka, śmietany, czekolady z Ghany i Indonezji, wanilii z Madagaskaru czy polskich truskawek, bez sztucznych dodatków. Dzięki temu lody mają niezwykle intensywny smak i idealnie kremową konsystencję, a przy tym są mniej kaloryczne.

Nasza nowa oferta deserów obejmuje pięć lodowych kompozycji. Pierwsza z nich – „Kawa i słony karmel” – to połączenie lodów waniliowych i o smaku słonego karmelu z dodatkiem espresso, rodzynek i bitej śmietany. „Beza z malinami” to z kolei lody waniliowe i sorbet truskawkowy z bezikami, musem malinowym i bitą śmietaną. Trzeci deser o nazwie „Mango” to sorbet mango z jogurtem naturalnym i ciasteczkami w towarzystwie bitej śmietany. Dwie ostatnie propozycje to „Chałwa i wanilia” oraz „Chałwa i czekolada”, w których gałka lodów waniliowych lub czekoladowych podana jest z musem chałwowym i pestkami granatu. Istnieje również możliwość zamówienia pojedynczych gałek lodów.

Zapraszamy do restauracji Sphinx!