Restauracje Sphinx zainspirowane przyprawami, ziołami oraz produktami kuchni całego świata wprowadzają nową ofertę „Nowości ze smakiem” prezentowane w formie wkładek do menu. Aktualna propozycja sześciu dań została przygotowana na bazie składników charakterystycznych dla kuchni Ameryki Północnej. W ofercie znalazły się aromatyczne chili con carne, żeberka whiskey-BBQ, chili stek, krem z kukurydzy czy quesadilla w wersji dla wegetarian. W nowej odsłonie została zaprezentowana również shoarma – „Mexico”, wpisująca się w temat przewodni wkładki. Najnowsza oferta jest dostępna we wszystkich restauracjach Sphinx do 25 kwietnia br.

W nowej wkładce dominują dania wykorzystujące chili, paprykę, fasolę, kukurydzę i pomidory, czyli składniki typowe dla kuchni Ameryki Północnej. Z myślą o różnorodnych preferencjach Klientów przygotowano propozycje dań zarówno bardziej pikantnych, jak i łagodnych, ale każde w wyjątkowym smaku podkreślonym przyprawami.

W menu nawiązującym do kuchni Ameryki Północnej nie mogło zabraknąć pikantnego chili con carne – tradycyjnego dania meksykańskiego na bazie wołowiny duszonej z pomidorami, fasolą, papryką i cebulą, które podawane jest z chipsem z tortilli i kwaśną śmietaną. Do jej przyrządzenia stosuje się charakterystyczny w smaku kmin rzymski powszechnie używany w kuchni meksykańskiej, ale też arabskiej i indyjskiej. Wśród „Nowości ze smakiem” znalazła się również lekko pikantna drobiowa lub wieprzowa Shoarma „Mexico”, która w odróżnieniu od kultowej wersji zapieczona jest serem z papryką, pieczarkami oraz czerwoną fasolą, cebulą i sosem chili. W opcji dla wegetarian w nowej wkładce proponowana jest quesadilla, czyli łagodnie zapiekane tortille z serem, cukinią, papryką i ostrym sosem, podawane z salsą pomidorową lub jednym z kultowych sosów do wyboru. Dostępna jest też wersja z delikatną Shoarmą. Ponadto na uwagę zasługują łagodne grillowane żeberka wieprzowe w marynacie na bazie whiskey „Jack Daniel’s” i sosu BBQ, podawane z sałatką colesław oraz kolbami kukurydzy. Klienci mogą również zamówić lekko pikantny „Chili stek” z rostbefu serwowany z surówką meksykańską i pieczonymi ćwiartkami ziemniaka. Co więcej wśród „Nowości ze smakiem” znalazła się urzekająca smakiem, lekko pikantna zupa krem z kukurydzy, podawana z chrupiącymi paskami tortilli. Najnowszą wkładkę dopełniają dwa rodzaje napojów – orzeźwiające połączenie Pepsi z limonką i miętą oraz piwo Redd’s podkręcone smakiem gruszki i chili.

Serdecznie zapraszamy do spróbowania naszych najnowszych propozycji!