Sphinx przygotował wiosenno-letnią wkładkę do menu „Nowości z grillowym zacięciem”. Znajduje się w niej siedem propozycji potraw. Obok świetnie przyrządzonych mięs podawanych z odpowiednio dobranymi dodatkami w karcie znalazły się również szparagi. Oferta jest dostępna w restauracjach Sphinx w całej Polsce od 15 maja do 29 czerwca.

W ramach nowości można zamówić wołowego burgera z amerykańskiego angusa z dodatkiem chrupiącej sałaty, rukoli, pomidora, cebuli i ogórka, w świeżo wypiekanej oprószonej sezamem bułce, serwowany z ziemniaczanymi półksiężycami z ziołami oraz sosem. Wśród nowo wprowadzonych dań jest również wołowy stek z urugwajskiego hereforda podawany z delikatnymi szparagami i sosem holenderskim. Nie brakuje również dań drobiowych. Propozycja „Kurczak w medalionie” zawiera grillowaną, delikatną pierś z kurczaka owiniętą złocistym plasterkami bekonu, podawaną z zielonym groszkiem cukrowym i sosem holenderskim. Z kolei „Kurczę orzeźwione” to grillowane kawałki piersi z kurczaka z mieszanką sałat z oliwkami, świeżym ogórkiem, natką pietruszki i kawałkami pomarańczy, skropione dressingiem jogurtowo-ziołowym. W ramach „Szaszłykowej uczty” serwowane są dwa warzywne szaszłyki z soczystej cukinii, cebuli, papryki i pieczarek oraz dwa szaszłyki z kurczaka marynowanego w sosie teriyaki, podawane z sosem słodkie chilli. Dla osób poszukujących lekkich propozycji kulinarnych Sphinx oferuje zupę „Krem z zielonego groszku” z dodatkiem śmietany i prażonych płatków migdałowych. Ponadto zamówić można delikatne szparagi z sosem holenderskim. Te niskokaloryczne warzywa są bogatym źródłem kwasu foliowego, witamin i błonnika, co jest niezmiernie istotne dla osób dbających o zdrowie i linię.

Serdecznie zapraszamy do naszych restauracji i spróbowania grillowych nowości!

Sprawdź wszystkie nowości!