W restauracjach Sphinx pojawiła się najnowsza sezonowa propozycja – w naszym menu czekają na Państwa „Nowości ze smakiem kurek i koperku”. Oferta dostępna jest we wszystkich lokalach Sphinx do 30 sierpnia br. 

„Nowości ze smakiem kurek i koperku” to oferta dań skomponowanych głównie na bazie tak bardzo popularnych w tym okresie kurek. Do wyboru mają Państwo między innymi przystawki – jogurtowy „Chłodnik perski” z ogórkiem, rodzynkami, szczypiorkiem i koperkiem oraz „Crostini z kurkami” – kromki pieczywka czosnkowego z kurkami posypane parmezanem. Wśród dań głównych polecamy: „Stek z kurkami” – stek z argentyńskiego angusa podawany z kurkami, sałatką wegetariańską oraz frytkami stekowymi, „Polędwiczkę z kurkami”, czyli grillowane plastry polędwiczki wieprzowej w towarzystwie kurek w śmietanie i cząstek ziemniaka oraz „Shoarmę z kurkami” – orientalnie przyprawione mięso drobiowe lub wieprzowe serwowane z kurkami w śmietanie, cząstkami ziemniaka lub ryżem curry oraz zestawem surówek i trzema kultowymi sosami. Dla miłośników dań jarskich przygotowany został „Dorsz z kurkami” – panierowany rybny filet z nutą limonki i koperku, podawany z kurkami w śmietanie oraz frytkami lub ryżem curry. Wyjątkowy smak dań uzupełnią orzeźwiające napoje – „Pepsi Green”, koktajl „Hugo” na bazie Prosecco i Lech Free z dodatkiem limonki i mięty.

Serdecznie zapraszamy do wypróbowania letnich nowości w restauracjach Sphinx!