„Podbijamy smak” – to nowa sezonowa oferta, która już jest dostępna w restauracjach Sphinx. Wśród nowości przygotowaliśmy dania, których smak podkreślają sosy TABASCO® , m.in. krem z pieczonej papryki, przyrządzona na ostro kofta z krewetkami, żebro BBQ, a także nowe propozycje steków. Można je zamawiać do 9 kwietnia w wybranych restauracjach Sphinx, a także w delivery na SmacznieiSzybko.pl.

W najnowszej wkładce smak nowości podbijamy więc sosami TABASCO® i dodajemy im trochę ostrości. Na początek proponujemy lekko ostry krem z pieczonej papryki i pomidorów, doprawiony TABASCO® Chipotle Sauce, który podajemy z chipsem grillowanego boczku i łezką śmietany albo grzanki z pastą borowikową, duszoną na maśle cebulą i natką pietruszki, z boczkiem lub w wersji bezmięsnej. Nowa wkładka to również 6 dań głównych, w tym kultowa shoarma z udka kurczaka z pieczarkami w śmietanie – naszym klientom serwujemy ją z sałatką wegetariańską i półksiężycami w ziołach. Wśród bliskowschodnich specjałów nie mogło zabraknąć też kofty, która w nowym wydaniu zyskała jeszcze bardziej wyrazisty smak – przyrządzamy ją na ostro z krewetkami i grillowanym boczkiem i podajemy z sosem pomidorowym z dodatkiem TABASCO® Sriracha Sauce, frytkami i sakiewką grillowanych warzyw. Z tym samym sosem i owocami morza mogą Państwo zamówić też lekko ostre spaghetti, udekorowane kolendrą i grubo mielonym pieprzem. Dla miłośników mięs mamy z kolei żebro wieprzowe w ostrym sosie BBQ z sambalem i imbirem, posypane prażonym sezamem, które serwujemy z frytkami stekowymi oraz bogatą w witaminy i składniki mineralne czerwoną kapustą, a także dwa nowe steki. Klienci do wyboru mają sezonowanego na sucho steka z rostbefu, którego podajemy z frytkami z batatów, sakiewką grillowanych warzyw oraz ostrym sosem z sambalem i imbirem lub steka z łopatki wieprzowej z kością, serwowanego w glazurze miodowej, z półksiężycami w ziołach i warzywami w sosie TABASCO® Sriracha Sauce.